SELAMAT DATANG KE DUNIA MEMBUAT DUIT DI INTERNET DALAM MALAYSIA!

BLOG INI MERUPAKAN BLOG RASMI SISTEM CGPRo (Commission Generator Pro) IAITU SATU SISTEM YANG MENAWARKAN ALAT PROMOSI BERBENTUK
EMAIL AUTORESPONDER YANG DIBANGUNKAN OLEH KAMI SENDIRI DI http://www.komisen.com/.

--------------------------------------------------------------

Blog ini juga membincangkan
dengan serius tentang pelbagai tips,teknik dan alat-alat bantuan promosi secara percuma dan berbayar untuk sama-sama kita
membuat duit di Internet untuk pasaran Malaysia dan nusantara.

---------------------------------------------------------------


Thursday, May 27, 2010

Banyak cara mudah untuk iklankan bisnes Internet kita.Antaranya......!

Hai kawan-kawan,

Semakin hari semakin bertimbun-timbun inbox kita
dengan tawaran untuk join program menjana duit di
Internet. Kita tak tahu sejauhmana berjayanya program
tersebut.

Seperti artikel saya sebelum ini dimana saya telah
membuat kajian ke atas lebih kurang 50 program
menjana duit di Internet yang saya tolong masukkan
dalam Sistem Autoresponder pelanggan saya, separuh
daripadanya dah "kong" ataupun mati ditengah jalan.

Baca artikel tersebut disini.

Kebanyakan program-program cikai seperti ini hanya
inginkan pendapatan jangka pendek dan bukan untuk
membantu rakan-rakan membuat duit.

Tapi tak dinafikan ada juga program yang benar-benar
serius untuk menjana duit dan membantu rakan-rakan
tapi bilangannya boleh dikira dengan jari.

Antara program yang saya sentiasa promosi ialah
program bisnes sms di 1Malaysiasms.com dan Kuasa100.com.

Kedua-dua program ini bukan sahaja maintain dari segi
produknya tapi maintain dari segi pembayaran komisyen
kepada ahlinya.

Bagi saya buat apa kita join berpuluh-puluh program tapi
satu pun tak berjaya. Buat apa kita join bermacam-macam
program tapi satupun tak berjalan dan buat apa kita join
program demi program tapi terperap je kat dalam Internet
tu.

Cukup sekadar 2 ke 5 program yang kita join. Pastikan
program tersebut benar-benar establish dan tumpukan
perhatian kepada program tersebut.

Ok....kalau dah pilih program yang ingin diberi tumpuan,
sekarang tiba masanya untuk buat promosi pula. Kalau
dah join tu, buatlah promosi pula.

Ini tidak....duit berpuluh ratus dah keluar tapi hanya
mengharapkan rezeki atau duit datang bergolek sahaja.
Itulah sikap orang kita (maaf...hanya berterus terang)

Banyak cara mudah untuk iklankan bisnes Internet
anda tu sebenarnya. Saya berikan beberapa cara mudah
atau cara awal untuk anda mula mengiklankan link
anda tersebut tanpa mengeluarkan apa-apa modal.
Lepas ni saya beri cara berbayar pula. Cuba baca dengan
teliti beberapa cara dibawah :

1. Iklankan dibeberapa tempat di Internet dibawah
seperti dibawah.

http://ik.my/iklanpercuma - post 10 free ads, vip members
can post unlimited ads + top hot ads
http://iklanmatrix.com/cash - post 100 free ads. if you
refer people, you ads will be seen by millions
http://100free-classified-ads.co.cc - post 100 free classified ads
http://5starfreeads.com - post unlimited free ads, no registration
http://1stopfreeads.com - no registration required, post unlimited free ads
http://hot-classifieds.info - hot classified ads with more than 7000 members
http://iklanpercuma.com - malaysia's top free ads site 70K+ members

* Maklumat ni saya dapat dari seseorang yang hantar
melalui emel kepada
saya sebelum ini. Terima kasih
saya ucapkan.


2. Iklankan link URL anda di Facebook, Twitter,
Friendster, gmail, yahoo dan apa sahaja emel atau
laman sosial terutamanya kepada kawan-kawan kita
sendiri. Banyak dah orang cadang cara ni...dah buat
ke belum?

3. Masuk mana-mana laman blog yang membincangkan
tentang program buat duit ke atau tentang cara nak
jana duit ke atau apa sahaja blog yang sewaktu
dengannya.

Ingat...kalau nak promote melalui blog, jangan
iklan terus kepada mereka.Sembang-sembang
biasalah dulu, lepas tu buat-buatlah
tanya samada diaorang nak join program jana duit
ke tak? Itulah sebenar caranya...jangan main
redaaaah je.

4. Buat ebook percuma(ebook yang tak pernah
orang keluarkan dan orang akan cari tajuk ebook
anda tu). Katakan anda joinprogram buat duit dengan
handphone. Anda buat ebook tentang buat duit dengan
handphone - tak payah tebal-tebal. Simple-simple
je. Lepas tu masukkan link URL program dalam tu
untuk orang senang klik.

5. Buat iklan dari mulut ke mulut. Sambil
bersembang-sembang tu, selitkan juga tentang program
yang anda join. Kalau mereka berminat, tuliskan link
URL program tu untuk mereka tengok nanti.

6. Chatting...mesti ramai suka berchatting. Daripada
duduk berchatting kosong tu, baik promote program
anda sekali. Chatting ni orang percaya sikit kat kita
terutamanya kalau kita dah lama berchit-chat ni.Duit
pun tak kena.

7. Sistem Emel Autoresponder. Bukan semuanya
yang berbayar. Ada juga yang PERCUMA. Cuba
klik kat sini kalau nak cuba sistem ni.

Sistem ni senang sebab kita tak payah susah-susah
nak buat emel follow up secara manual. Semua
sistem yang buat tapi dengan syarat anda kena set
dululah ayat emel tu dulu sebelum tu.

8. Kalau diluar negara, mereka suka membaca
dan ada beberapa website yang benarkan kita hantar
artikel kepada mereka. Saya pernah cuba teknik ni.
Berbaloi juga tapi kena terer bahasa Inggeris le. Cuba
search dalam Google, taip free article. Nanti
sistem akan tunjukkan free article yang kita boleh
join tu.

Contohnya, ezinearticle.com dll.

9. Satu lagi guna SEO atau Search Engine
Optimization. Anda perasan tak kalau kita buat
search dalam Google untuk cari apa-apa maklumat,
Google akan senaraikan website yang kita cari tu.
Di Malaysia ni kurangkan sikit orang cari program buat
duit ni tapi kalau di oversea memang
SEO ni antara cara terbaik untuk kita dedahkan
website kita secara free.

10. Ada sesetengah ruang iklan online seperti
www.iklanpercuma.com, mereka sediakan ruang untuk
buat iklan seperti kotak mesej untuk sesiapa sahaja
buat iklan disitu. Blog saya ni pun ada.
Cuba lihat dibahagian tepi atas kanan website ni.
Anda pun boleh masukkan iklan anda disitu. Percuma je.

11. Belajarlah dari orang yang dah berjaya. Anda
pernah terima emel promosi tentang bagaimana
diaorang dapat buat duit sehingga beribu-ribu dalam
masa singkat tak sebelum ni?

Cuba emelkan kepada mereka, tanya bagaimana
mereka boleh buat macam tu. Kalau dia tak jawab,
lambat jawab atau jawapannya tak logik, maknanya
tipu le tu.

Kalau dia benar-benar ikhlas, dia mesti kongsikan
cara bagaimana nak berjaya tu. Kalau tak, memang
orang tu jenisnya nak makan sorang le tu. Bila
kita join je dia, dia dapat komisyen, kita ditinggalkannya.

Jadi, berhati-hatilah.....

Nah...Inilah antara cara untuk kita iklankan bisnes Internet
kita di Internet.

Semuanya berkesan kalau kita nak cuba TAPI MASALAH
BESARNYA IALAH KITA SENDIRI
....kita nak berjaya tapi
kita tak usaha pun.

Dalam hati tu hanya tuhan saja yang tahu yang anda nak
buat duit dengan bisnes Internet tapi tak berubah pun
untuk berjaya.

Ingat...semua pakar Internet dah cakap, kalau nak berjaya
dengan bisnes Internet, apa yang perlu anda buat????

PROMOSI, PROMOSI, PROMOSI, PROMOSI..........

Tengok sajalah dR.Rozmey yang buat iklan tak henti-henti
tentang filem 2 Alamnya. Kita tengok bagaimana
sambutannya nanti.

Tengok juga Al-Jabbar yang jual produk untuk hati. Tiap-tiap
hari muka dia keluar dalam suratkhabar.

Kalau mereka guna duit untuk buat iklan, anda gunalah
cara yang saya sebut kat atas secara konsisten setiap masa
untuk iklankan program anda tu.

Saya pasti satu hari nanti pasti anda akan berjaya.

Ok...jumpa lagi di artikel akan datang tentang
iklan secara berbayar pula.

Bai.....

Nik Nasruddin NM
adminkomisen@gmail.com

P/S : Satu cara buat iklan dengan handphone anda ditemui. Daftar
FREE sahaja di http://1Msiasms.webs.com dan anda pasti mengaguminya
nanti.

10 comments:

  1. Replies
    1. sangat bermanfaat admin. admin minat sistem affiliate. ada peluang baik saya nak berikan pada admin. jemput ke blog saya

      [Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]

      Delete
  2. good blog..give me more information about make money from internet?

    ReplyDelete
  3. utk buat duit melalui blog bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui blog kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don't easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...kadang2 susah nak yakinkan org ni.....

      Delete
  4. Betul dan thanks for the info ^^

    Sekiranya sesiapa memerlukan perkhidmatan laman web, bolehlah layari www.perkhidmatan-lamanweb.operion.com.my untuk mendapat info yang selanjutnya

    ReplyDelete
  5. Salam admin. Tumpang Iklan:-

    Beribu2 rakyat Malaysia mula menjana wang RM10000 ribu sebulan dengan menggunakan smartphone sahaja.
    Anda bila lagi?. Teringin nak cuba?.
    Semudah 1,2,3. Masuk web, daftar,Install app, dan tekan RUN. Duit terus masuk ke akaun bank tanpa bertangguh. Sungguh

    [MASUK WEB DAN TERUS INSTALL UNTUK DAPAT DUIT RM10000 SEKARANG!]

    ReplyDelete
  6. Adakah anda bosan dengan mencari pinjaman dan gadai janji dari bank? Adakah anda telah sentiasa ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain kerana kredit buruk? Adakah anda kehilangan rumah anda kerana kekangan kewangan? Global Lenders Inc adalah di sini untuk membebaskan anda daripada hutang. Untuk pertanyaan segera, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel foundfirm@gmail.com

    BORANG PERMOHONAN
    **********************
    1) Nama penuh: .....
    2) Seks: ........
    3) Bilangan yang diperlukan pinjaman: ...
    4) Tempoh pinjaman: ................
    5) Negara: .......
    6) Alamat rumah: ..
    7) Nombor telefon bimbit: .....
    8) Pekerjaan: ....
    9) Pendapatan Bulanan: ......
    10) Tarikh gaji: ....
    11) Tujuan pinjaman itu; ...
    12) Jika anda mendapat iklan kredit kami: ....
    13) Cara e-mail address: ........

    Menunggu jawapan segera anda.
    Semoga Allah memberkati anda.
    IBRAHIM MUSA
    Power Services Financial Pvt.
    Hubungi kami: foundfirm@gmail.com

    ReplyDelete

Apa komen anda???

DAPATKAN PANDUAN GOOGLE ADWORDS DALAM BAHASA MELAYU SEKARANG!

Andalah pelawat-pelawat kami!